Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Robocop (2014)

23:42 Keiradaisy 0 Comments Category : , , ,



polisiye


Yine bir aksiyon filmi, yine harika bir film. 

Sene 2029, OmniCorp şirketi, robot teknolojisinin merkezidir. Suç oranlarını düşürmek için robot teknolojisini sokakta kullanmak istemektedirler. Tabii çoğu insan buna karşı çıkmaktadır çünkü robotların duyguları yoktur. Bir robotun karşısına eli silahlı bir çocuk çıksa bile onu vuracak mıdır? Açıkçası robotların görünüşü bile korkunçken kim onlar sokaktayken dolaşmak ister ki?


birkitapdelisi

Alex Murphy eşi ve bir çocuğu olan, Detroit’de suç ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak için elinden geleni yapan iyi bir polistir. Bir görev yüzünden kendine bazı düşmanlar edinir ve bunun sonucunda ölüme çok yaklaşır. Oluşan patlamada çok ağır yaralanır. OmniCorp Alex’in yaşamını kurtarmak ve insanların robotları daha sevecen bulması için robotik bilimleri kullanırlar. Alex artık hayattadır, sokaklarda suçla savaşması için yollanan neredeyse yenilmez bir kahraman haline gelmiştir.

birkitapdelisi


-spoiler-

birkitapdelisiBir insanı ne kadar duygulardan arındırmaya çalışırsanız çalışın o yine istediğini yapacaktır. Alex, robotlardan daha yavaş tepki verdiği için içgüdüleri baskılanıyor, uyuşturuluyor ama sevgi yine ön plana geçiyor.

Alex artık neredeyse bir robot. Yüzü, beyninin bir kısmı, akciğerleri ve bir eli duruyor sadece geriye. Böyle uyanmanın şoku ne kadar fazladır değil mi? Bir süre sonra yukarıda bahsettiğim gibi robottan daha yavaş olduğu gözleniyor ve bu yüzden içgüdüleri baskılanıyor. Artık maskesi ne zaman inse makine onu yönetmeye başlıyor, Alex’in bundan haberi yok tabii ki.

Daha sonra suçluların tüm veri tabanı Alex’in beynine yüklenince, kendi kazasının olduğu yeri görüyor, defalarca oynatıyor ve büyük bir krize giriyor. Onu bu durumdan kurtarmak için Alex’in beynini uyuşturuyorlar.  Artık Alex bildiğin robot gibi takılıyor… Daha sonra karısının onu yolda görüp oğlundan bahsetmesiyle, Alex’in duyguları yerine dönüyor ve kendi katilini avlamak için yola çıkıyor.

-spoiler-

robocop


Aksiyonu yerinde çok güzel bir filmdi. Uzun aradan sonra böyle bir film izleyince çok iyi geldi. Ama Amerika yine kendini baya bir yükseltmiş her zaman ki gibi. Bir bu insanı sinir etti. He he deyin geçin en iyisi... Filmin sonunda bile Amerika en güçlü ülke falan demeler, gerek yok böyle şeylere...

RELATED POSTS

0 yorum