Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Armageddon - Eduardo Spohr || Kitap Yorumu

18:52 Keiradaisy 1 Comments Category : , , , , , , , , ,

melekArmageddon                                 
Orijinal Adı: A Batalha Do Apocalipse
Yazar: Eduardo Spohr
Yayınevi: Pegasus
Çevirmen: Atilla Dirim
Sayfa Sayısı: 704


Arka Kapak;

Yıllar yıllar önce, gökyüzündeki yıldızların sayısı kadar çok uzun bir zaman evvel cennetin krallığında büyük bir isyan patlak verir. Adaletin ve özgürlüğün savunucusu bir grup melek, güçlü başmeleklerin tiranlığına karşı ayaklanır ve kendilerini ezen bu gaddar düzene savaş açar. Ancak başmelekler isyanı bastırır ve asiler de cennetten kovularak Kıyamet Günü gelene kadar ölümlüler arasında yaşamak üzere yeryüzüne sürgün edilirler. Ama orada da güvende değillerdir. Kara kanatlı bir melek onları takip etmekte ve hepsini tek tek avlamaktadır. 
Ama bin yıllar sonra kıyamet alametleri birbiri ardına ortaya çıkmaya başlar: Uykudan uyanma vakti gelmiştir; Mahşer Günü yaklaşmaktadır. Karanlık Melek Lucifer, tüm asilerin gökyüzünden kovulmasından sonra geriye kalan tek meleği, isyankârların lideri Ablon'u görüşmeye davet eder ve ondan cennet ile cehennemin son mücadelesinde, Armageddon Savaşı'nda kendisiyle birlikte savaşmasını ister. Bu savaş sadece dünyanın değil, evrenin de kaderini belirleyecektir. 
Babil'in harabelerinden Roma İmparatorluğu'nun en görkemli günlerine; Çin'in ucu bucağı görünmeyen ovalarından Ortaçağ İngilteresi'nin şatolarına kadar birçok yeri kendine mesken seçen Armageddon, sizi sadece insanlık tarihinde bir yolculuğa çıkarmıyor, aynı zamanda bitene kadar elinizden bırakamayacağınız destansı bir hikâye anlatıyor. Büyü, aşk, gerilim ve kahramanca çarpışmalarla dolu bir macera...

Yorum;

Herkese merhaba! Yine uzun bir aradan sonra buradayım. Bu seferki kitabımız melekleri konu alan bir savaş romanı. Oldukça heyecanlı değil mi?

Armageddon okuduğum tüm kitaplar arasında yorumunu yazacağım en zor kitap gibi gözüküyor. Genelde konuya fazla girmeden anlatmayı daha çok seviyorum çünkü diğer türlü bana göre kitabın bir heyecanı kalmıyor. Ama bu sefer isteğim biraz farklı. Bunun sebebi de kitabı baştan aşağı anlatmak istemem. Fazla spoiler vermeden bunu nasıl yapacağımı bilmediğim için eski usul yoruma devam ediyorum ben. Kendimi gerçekten durdurmam gerekiyor.

Kendime engel olarak size konuyu genel hatlarıyla anlatmaya başlıyorum şimdi. Kitabımız, Armegaddon yani Mahşer Günü hakkında. Tanrı,  altı günde tüm evreni yaratmış, daha sonra da dinlenmeye yani derin uykuya geçmiş.  Yedinci gün tamamlandığı zaman uyanacak ve gerekenlere cezalarını verecek. Tanrının dinlenme sürecinde Başmelek Mikail, Cennetin Prensi, kendini biraz kaybediyor ve insanlardan kurtulmaya karar veriyor. Buna karşı çıkan meleklerden bazıları Dünya’ya sürgün ediliyor. Asi Meleklerden biri olan Ablon kitap boyunca ana karakterlerimizden olacak. Daha sonra isyan eden diğer grup melekler ise Lucifer ile birlikte cehenneme yollanıyorlar.

Şimdi de yedinci günün sonuna gelindiğini işaret eden bazı kıyamet alametleri başlamış durumda. Bizde geçmişten bu güne (kitaptaki zamana?) kadar olan yolculuğa eşlik ediyoruz bu kitapta. Tabii kitabı okurken din bilgilerimizi bir kenara bırakıp okumamız gerektiğini unutmayın. Aksi taktirde okumak sizi baya zorlayabilir.

En sevdiğim kısımlar geçmiş zamana dönük olayların anlatıldığı bölümlerdi. Geçmiş zamana geçi bölümleri kafa karıştırıcı yapılmamış, geçişlerde sıkıntı yaşamıyorsunuz. Karakterler çok fazla olmasına rağmen genelde kim olduklarını hatırlatıcı cümleler kullanılıyor ki benim çok işime geldi bu. Kitabın anlatımı sonlara göre biraz ağırlaşsa da ben pek sıkıntı yaşamadım. Zevkle okudum kitabı. Tabii kitabımız biraz kalın ve yazıları normale göre daha ufak. Bu biraz göz korkutuyor. Çevirisi güzel, hatalar çok az. Daha başka ne desem bilemiyor. Birkaç yerde Türkiye’den bahsediliyor. Böyle olduğunda anlamsız bir sevinç yaşıyorum itiraf etmem gerekir.

Savaş ve melekler temasını seviyorsanız kesinlikle beğeneceğiz bir kitap var karşınızda. Sevmiyorsanız bile okumanızı tavsiye ediyorum. Bence bu tür kitaplara karşı fikrinizi değiştirmenize neden olacak.


RELATED POSTS

1 yorum

  1. Selamlar sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirm :) bu arada blogumda bir mim paylaştımda cevap verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil