Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

GKK Okuma Etkinliği \\ Daniel & Dina Nayeri - Bir Başka Faust

14:19 Keiradaisy 2 Comments Category : , , ,

                                                       

another faust

                                                   Orijinal Adı: Another Faust

Seri: The Marlowe School #1
Çevirmen: Kenan Şahin
Sayfa Sayısı: 403
Basım Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: DeliDolu Yayınları
Tür: Fantastik , Genç-Yetişkin , Paranormal 
İnsanoğlunun tüm zaaflarını, hırslarını,
sırlarını ve sınırlarını ezbere bilen biriyle
pazarlığa oturmadan önce göze alman gereken
tek bir gerçeklik var:
               Ruhunu tümüyle ONA satmaya hazır mısın?                                                                                                                                         
Klasik bir edebiyat eserinden çağdaş bir başyapıt yaratmak...
Daniel ve Dina Nayeri kardeşlerin, yayımlandığı her ülkede büyük yankı uyandıran "Bir Başka" serisi, dünya edebiyatına mal olmuş klasik eserlerin modern çağa uyarlanarak yeniden yorumlanmasından doğan sıra dışı bir edebiyat projesi. Bu projenin ilk meyvesi ise Goethe'nin ölümsüz eseri Faust'tan esinlenerek kaleme alınmış Bir Başka Faust...
Bir Başka Faust, şeytanla bahse giren insanoğlunun zaaflarını, hırslarını, sırlarını ve sınırlarını gözler önüne seren esrarengiz bir kurguyla buluşturuyor okurlarını.
"Yetenekli" çocukların hayatlarını cehenneme çeviren Marlowe Okulu'na hoş geldiniz! Aynı gece, dört ayrı şehirde, dört çocuk ortadan kaybolur. Aradan yıllar geçse de onları ne gören olur ne de onlardan bir haber alan... Ta ki bu seçilmiş çocuklar genç, tuhaf ve bir o kadar güzel bir kadın olan Madam Vileroy ile birlikte New York'taki özel bir partide ortaya çıkana kadar. Madam Vileroy'un "Faust"lar olarak adlandırdığı bu gençlerin insanüstü yetenekleri ve gizemli yaşam öyküleri, yeni kaydoldukları Marlowe Okulu'na, onlardan önce ulaşmayı başarmıştır.
Madam Vileroy tarafından bu gençlere bahşedilen yetenekler, onların Marlowe'da kısa sürede sivrilmelerine sebep olur. Hile yapmak, çalmak, yalan söylemek ve zaman-mekan kavramlarıyla oynamak gibi konularda özel meziyetleri olan bu gençlerin yapamayacakları şey yoktur. Ancak, Madam Vileroy'un sunduğu bu özel güçlerin gittikçe karanlıklaşmaya başlayıp daha karmaşık bir hal almasıyla işlerin rengi değişir. Amaçlarına ulaşmak için şeytanla pazarlığa oturmuş lanetli bedenlerin açığa çıkardığı bazı şok edici sırlar, affedilmesi güç günahlardan bile daha korkutucudur.
İnsanların ruhunu mesken tutan yüzyıllık bir dilemma, yepyeni bir anlatım biçimi ile günümüz dünyasına taşınarak, ürpertici bir okuma deneyimi sunuyor.


Miniminnacık şeyler karşılığında kalbinizin en derinlerindeki istekleri size veren biri. Her şeye kavuşabilecekken ruhun ne önemi var ki?!

Kitabı bitirdim, kitap da beni bitirdi. Çoğu kişinin (goodreads) olumsuz yazısına rağmen birçok kişinin de kitaba tam puan verdiğini fark ettim.
Olumsuz yorumların nedeni büyük ihtimalle kitabın uzun gelmesi. Yani aslında çok kalın değil ama bir türlü de bitmiyor.

Olumlu tarafından 



bakarsak kitabin konusu gerçekten ilgi çekici.  Daha önce Goethe'nin Faust eserini okumadığım için birbirlerini karşılaştıramayacağım.
Sonuca gelirsek kitap benim gerçekten hoşuma gitti. Zaten doğaüstü kitapları severim. Ama hala içimde acaba kitap kötü müydü diyen bir tarafım var artik buna da kitabı okuyunca siz karar verirsiniz.

"İlk bakışta bu çocukların hiçbir ortak yanı yokmuş yanı yokmuş gibi duruyordu. Ama ertesi sabah hepsi aynı anda ortadan kayboldu. "

Birbirlerine hiç benzemeyen, kalplerinde çok büyük istekler bulunduran beş çocuğunun her biri sarı saçlı, güzel mi güzel bir kadınla tanışıyorlar ve bu noktadan sonra her birinin hayatı geri dönüşü olmayacak şekilde değişiyor.

"Her kim buraya girdiyse tüm umutlarını ardında bırakmalı. "

Vilorey, kötü kalpli cadı (şeytan aslında ama kötü kalpli şeytan dersem pek uymayacaktı) kandırdığı bu beş çocuğu ruhlarını satmaya ikna ediyor. Tabii her şeyin bir bedeli var...
Yanlış hatırlamıyorsam çocuklar 9 yaşındayken alınıyor, kimse - buna ailelerde dahil - çocukları hatırlamıyor, sormuyor, hayatlarına devam ediyorlar. Diyeceğim şeyi unutuyorduk az kalsın.  9 yaşındaki çocukları kandırmamak üzerine bir kural yok mu? Hani çocuklar saftı o.o. Böyle konularda çok kitap okuyunca hepsi birbirine giriyor.

"Şeytanın erkek olduğunu nereden çıkarıyorsunuz?"

Çocuklar simdi 15 yaşında ve hepsinin arzularını yerine getirmek için güçleri var. Eğer güçlerini öğrenmek istemiyorsanız bu paragrafı atlayın. 

Victoria en iyisi olabilmek için hile yapıyor ve insanların zihnini okuyor. 
Valentin fark edilmek uğruna en iyi şiirleri yazmak için yalan söylüyor, zamanda oynamalar yapabiliyor. 

Belle ise en güzel olma peşinde bunun içinde insanları kandırıyor.
Christian olayları hatırlamayanlardan biri, bir daha asla fakir olmamak için çalıyor. Buna bir insanın yaşam enerjisi de dahil yada yetenekleri.

Bice yine olayları hatırlamayanlardan. O 23 dili kendi dili gibi konuşabiliyor ve hala ögrenmeye devam ediyor. Bice saklanıyor,  bunun için de zamanı durdurması yeterli oluyor.


Tamam spoiler kısmı bitti ve ben de bittim. Yine kendimi hasta etmeyi başardım üstüne birkaç kötü olay da eklenince alın ruh durumum sıfır o.o Bu nasıl bir cümleyse artık.

Artık yazıyı toparlayayım ve Mavi'nin dediği bir şeyi söyleyeyim.  Ama önce bir kez daha kapak yazısını okur musunuz? (En başı) Size kimi hatırlattı?  Eğer supernatural fanıysanız sorunun cevabıııı bebeğim birtanesi kötü olduğunu bile unutan Crowleyyy! Benzemiyor mu? Ben çok benzettim O.O

Bir sonraki yazıya kadar "Goodbye Boys"




RELATED POSTS

2 yorum