Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Mim #8 Zıt Kitaplar

21:49 Keiradaisy 8 Comments Category : , ,


kitap

8. mimle karşınızdayım. Her ne kadar bu mim biraz zor olsa da Mavi'ye beni mimlediği için teşekkür ediyorum. Hadi bakalım seçtiğim kitaplar nelermiş.






genç kızlar1. Alım Zamanına Göre; Yani kitaplığınızdaki en eski ve en yeni kitap.

Her ne kadar kitapları toplu alsam da içlerinden birini seçerek en yenisini Ölüm Oyunu yaptım. Daha okumasam da oldukça iyi yorumlar almış bir kitap. Konusunun saçma geleceğini de sanmıyorum Japonlar manyak zaten yaparlar mı yaparlar böyle bir şey. Zaten Açlık Oyunlarını da çok sevmiştim benziyor konusu.
En eski kitabı bulmak işkence gibiydi benim için. Hatırladığım en eski – ve tarih olarak da eski olan – Genç Kızlar kitabı bulunmakta. Bende ki 10. baskı kapağı mavi ciltli :D oldukça eski bir kitap, 1975 baskısı. İlk okuduğum zaman çok sevmiştim yazarı araştırınca aslında Türk olduğunu öğrenmiştim ve çok şaşırmıştım. 

maximum ride





2. Fiyatına göre;

Efsane kitaplığımdaki en pahalı kitaplardan biri. Okuyunca değmiş mi ödenen para göreceğim. En ucuzda Maximum Ride 2 kitabım. D&R’dan 4.5 tlye almış bulunmaktayım.

ayaklı bela



3. Anlatıcısına Göre;

Okumayan kalmamıştır herhalde. Biri Abby diğeri Travis’ın ağzından anlatılan seriyi yapıştırdım hemen buraya. Okumayan kalmamıştır dedim ama 2. kitabı okumadım ben hala. Kardeşimin dediğine göre Ayaklı Bela tam bir erkek kafasıyla yazılmış ve Travis sapıkmış :D

ateşli dişler



4. Kapağına Göre Zıt Kitaplar;

Doktor Uyku ilk gördüğüm anda aşık olduğum kitaplardan biri. Kapağı çok hoşuma gitti zaten Stephen King… En kötüyü seçmek zordu ama bunun için Ateşli Dişleri seçtim. Kapaktaki karakterler çok yapmacık geldi belki ondandır. Tam nedenini bilmesem de kapak beni rahatsız etti, beğenmedim.

eroinle dans



5.Uyruğuna Göre Zıt Kitaplar;

Bu kategoride yerli ve yabancı kitabı ele alınacak. Hemen burada yabancı olarak Kırmızı Başlıklı Kız Ağlıyor’u seçiyorum. Bilindiği üzere hala okumaya çalıştığım bir kitap. Türk olarak da Eroinle Dans kitabını seçiyorum.





şeytani düşler



6. Kalınlığına Göre Zıt Kitaplar:

Bu kategori en basiti benim için. En ince kitaplarımdan biri Sınıf kitabı. Tamı tamına 64 sayfa. En kalını ise 1059 sayfa ile Şeytani Düşler. İki kitap da çok güzel ama Şeytani Düşleri okurken kollarım kopmuştu.





ateşten kubbeler


7. Hikayesine Göre Zıt Kitaplar:

Gerçek hikaye olarak  Petey son zamanlarda okuduğum iyi kitaplardan biri . Kurgu olarak ise kitaplığımda bulunmamasına rağmen çok sevdiğim bir serinin ilk kitabı Ateşten Kubbeler. Kitaplığımda bulunmasını isterdim ama hiçbir yerde yok ne yazık ki. ( Aslında bu serinin öncesi de var 3 kitap olarak ayrı ayrı seri olduğu için bunu ilk kitap olarak aldım


golem ve cin



8. Türüne Göre Zıt Kitaplar:
Bu kategoride iki tür de kitap seçeceksiniz Fantastik ve Romantik. Romantik roman için seçimim Aşk Kapıyı Çalınca. Gerçekten harika bir kitap. Okurken çok eğlenmiştim. Kitapların türlerini pek ayırt edemesem de fantastik olarak Golem ve Cin’i seçiyorum.





kocan kadar konuş

9. Moduna Göre Zıt Kitaplar:

Okurken mutlu olduğunuz ve üzüldüğünüz kitaplar…
Beni Bulun şu ana kadar okuduğum en üzücü kitaplardan biri. Daha önce de kitap okurken ağladığım oldu ama bu bambaşka bir etki yarattı bende. 
Okurken mutlu olduğum ve çevremi bulduğum kitap ise Kocan Kadar Konuş






Gerçekten yaptığım zor mimlerden biriydi. Mavi’ye tekrar teşekkür ediyorum.

Mimlediğim kişiler: Sinem, Ecrin, Hilal, Üşengeç Kız ve Kitap Eylemi'ni mimliyorum. :)

RELATED POSTS

8 yorum

  1. Stephen King'in tüm kitaplarıyla ilk görüşte aşk yaşıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Sen yayınladığına göre ben de kendi yazımı tamamlayıp hemen paylaşayım. :D Ayrıca Şeytani Düşler ne kadar kalınmış ya. Kollarının kopması çok normal. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm seri rafa sığmıyor zaten alıştım o serinin zorluklarına :D
      Yayınla bekliyorum ;)

      Sil
  3. aldım mimim teşekkürler , en yakın zamanda yapılacaktır..:D

    YanıtlaSil
  4. Mim için teşekkürler :D Çok zordu! Bu güzel mimi hemen cevapladım :))
    http://usengeckizinkitapligi.blogspot.com.tr/2014/08/mim-zt-kitaplar.html?showComment=1409482997463&m=1#c4982573854103957614

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Gerçekten zordu insan seçmekte zorlanıyor :D

      Sil