Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Red Dawn - Operasyon: Kızıl Şafak (2012)

15:01 Keiradaisy 0 Comments Category :



Bir Sabah Amerika bir çıkartma ile uyanır. Kuzey Kore askerleri paraşüt ile hava indirmesi yapmaktadır.Çıkartma genel anlamda yaşanırken konumuz Washington eyaletindeki bir kasabada geçmektedir.Kuzey Kore askerleri kasaba halkını esir almıştır fakat bu kasabada bir grup genç hala esir düşmemiştir. Lisenin futbolcuları ve ponpon kızları ormanda sığınarak kendilerine Wolverine adını takmışlar ve kasabalarını geri almak için plan yapmaktadırlar.
                                                                                                                www.sinemalar.com



İzlediğim bu kadar da olmaz, abartmayın dediğim bir filmdi.Konu yukarıda anlatıldığı gibi ama ben yine de bir kere daha anlatacağım. 
Filmde Kuzey Kore saldırısına uğrayan Amerika ne yapacağını şaşırır. Yakalanan çoğu kişi dışında kaçmayı başaran birkaç lise öğrencisi ve bu lise öğrencilerinden birisinin abisi olan asker eğitimli Jed vardır. Bu biri eğitimli diğerleri eline silah almamış gençler kendi kasabalarını kurtaracaklardır. Evet...Evet... Aynen öyle... Abi onlara silah kullanmayı ve dövüşmeyi öğretecek, çocuklar yılların nişancıları olarak sürekli headshot yapacaklar. Bunun yanında Amerika ordusu nerede derseniz onlar yok piyasada.


Bu arada film tekrardan uyarlanma. 1984'te yapılmış ilk film ve oyuncu kadrosunda Patrick Swayze, C. Thomas Howell ve Charlie Sheen bulunmakta. İlk uyarlamayı çoğu kişi daha çok sevmiş. Filmde bana çok saçma gelen şeyler vardı, bir de onları yazayım biraz spoiler içerebilir.

Yapılan 2001 yılı araştırmalarına göre Washington hanelerinin %33.1'inde en az bir silah bulunmaktaymış. Filmde ise Koreliler hiçbir dirençle karşılaşmıyor ve direk kasabayı ele geçiriyorlar. Bunun haricinde filmde kızların ilgisini çekmek için midir nedir bilinmez aşk sahneleri de vardı (Şunu da belirteyim ki aksiyon filmlerini romantik filmlere tercih ederim) .
Hatta o kadar abartılmıştı ki karşı tarafa saldırı düzenledikleri zaman Matty, Erica'yı görünce tüm operasyonu bırakıp kızı kurtarmaya gidiyor. Ne kötülüğü var bunun kurtarsın seviyor çocuk diyorsanız, arkadaşının ölümüne sebep olmak hem de daha sonra planlı bir şekilde gidip alabileceğin  kızı oradaki herkesin canını tehlikeye atarak  kurtarmak benim gözümde o kadar da sevilesi değil. Ne uzun cümle kurdum kendime de şaşırdım şu an.

Oyuncuları ne kadar çok beğensem de (  Chris HemsworthJosh PeckJosh HutchersonAdrianne PalickiIsabel LucasJeffrey Dean Morgan ) filmi o kadar da beğenmedim. Can sıkıntısına izlenecek bir film. Yani izleyecek hiçbir şey bulamadıysanız, aksiyon filmi de seviyorum diyorsanız açın izleyin.




Beğenmedim yani... 



RELATED POSTS

0 yorum