Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Elysium : Yeni Cennet

16:17 Keiradaisy 0 Comments Category :






Yıl 2154, insanlar 2 gruba ayrılıyor: 1. grup Elysium adlı bir uzay istasyonunda yaşayan, hastalık geçirmeyen, lüks içindeki zenginler, diğeri ise fakirlik ve suç oranının tavan yaptığı Dünya'da hayatta kalmaya çalışanlar.
 Dünya'da yaşayanlar bu sıkıntıdan kurtulmak istiyor ve gizlice Elysium'a kaçmaya çalışıyorlar. Fakat Elysium'da yaşayanlar kendi ortamlarına dünyadan kimseyi istemiyorlar. Kısacası Elysium'a gitmek yasak.
Bu adaletsizliği ortadan kaldıracak kişi ise Dünya'da yaşayan sıradan bir adam. Max fazla radyasyona maruz kalınca birkaç gün içinde öleceğini öğreniyor. Max Elysium'a giderse hem kendini iyileştirebilecek (tıbbi olanaklar felaket derece ilerlemiş) hem de dünyada yaşayan insanların hayatlarını kurtaracak. Artık her şey Max'in ellerinde.




Filmin konusunu okuyunca ilgimi çekmişti. Hem Matt Damon'da oynuyor izlemesem olmaz dedim. Çok beğendim filmi. 



-Spoiler-

Filmde "Dram" unsuru da mevcut. Yani bu illaki birisi ölecek demek haberiniz olsun. Ayrıca Max'in dünyayı kurtaracak olmasının nedeni beynine yüklenen kodlar. Bu kodlar sayesinde Elysiumdaki sistem resetlenecek ve dünyalılar da artık bu topluma giriş iznini kazanacak. Zaten giremiyorlar mı derseniz (gizlice de olsa) üretilen robotlar buna izin vermiyor ve görüldükleri yerde yakalanıp geri yollanıyorlar. Tabii sağ kalan olursa...


-Spoiler- 




RELATED POSTS

0 yorum