Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Ambrosia Laneti

17:10 Keiradaisy 0 Comments Category :




    Mustafa Resul Yalçınkaya'nın ilk kitabı olan bilim kurgu tarzındaki Ambrosia Laneti'ni okudum. Yazarın ilk kitabı olması nedeniyle gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında birçok eksiği olduğunu üzülerek söylemek zorundayım.

Kitabın bazı yerleri sizi gereksiz diyaloglara boğmaya çalışıyor ve bitse de kurtulsak moduna giriyorsunuz. Baş kahramanın karakteri pek oturmamış. Kitabın başındaki kafamızda oluşturduğumuz tipleme sonraları o kadar değişiyor ki sanki başka birini koymuşlar yerine. Can Umar'ın (baş kahraman)  eşi Dorotha ilk başta romana ustaca yerleştiriliyor, Dorotha'nın kitapta çok büyük yer edineceğini düşünüyorsunuz ama sonraları neredeyse siliniyor ve kitabın sonlarına doğru tekrar ufak bir yer ediniyor kendine... 
    Kitabın son 30-40 sayfası ise bütün olumsuzlukları silip atıyor. Fark ediyorsunuz ki aslında kitabın konusu müthiş sadece eksikleri var. Kitapta bir bilim adamını canlandıran Can Umar ileri seviye bir test laboratuvarına kavuşuyor ve insanların en çok istediği şeyi bulmaya çalışıyor. Hastalıksız bir yaşam. Yaptığı araştırmalar neticesinde çok farklı bir şey çıkıyor ortaya.Tanrıların içeceğine de verilen isimle Ambrosia insanlara genç yaşamı ve sonsuzluğu veriyor.Ama insanların her istediğine kavuşması iyi bir sonuç çıkarmaz temasıyla önemli mesajlar veriyor kitap.
    Kitap başından itibaren, gerek karakterler gerekse olay örgüsü  açısından sorunlu bir yapı  olsa da (bazen siz ne olduğunu anlamadan yıllar geçmiş oluyor ), sonlarında  gerçekten çok etkileyici oluyor. Türk yazarın elinden çıkması ise ayrı sevindirici bir konu.

RELATED POSTS

0 yorum