Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Kitap Yorumu + Alıntılar: 21. Gün - Kass Morgan

22:46 Keiradaisy 2 Comments Category : , , , , ,



Ben bu kitabın yorumunu nasıl yazmayı unuttum! The 100 geri döndü. Dünya’ya varmalarının üzerinden 21 gün geçti. Dünya’nın yaşanabilir olduğuna kanaat getirdiler ama düşünmedikleri şey burada yaşayan başlarının olabileceğiydi. Eh bunu da en kötü şekilde öğrenmiş oldular. Bu kitapta ise ufaktan ufaktan sorunlar gözükmeye başlıyor. Gizemli şekilde ölümler, ağır bir şekilde hastalanan kişiler… Ve bunların tüm sorumlularının Dünyalılar olduğunu düşünüyorlar. Bunun yanında buldukları Ark parçaları da onları şüpheye düşürüyor.

the 100 alıntılar

Babası alnını öptü. “Bu bir veda değil, tatlım. Annenle birlikte seni cennette göreceğiz.”

Kitapta yine bir sürü geçmiş zaman hikayeleri var. Böylece karakterler gözümüzde tam otuyor.  Wells, Bellamy, Clarke ve Glass’ın geçmişini öğreniyoruz ve söylemem gerekir ki üzüldüğüm çok yer oldu. Bunun yanında Bellamy ve Clarke sahneleri!! En sevdiğim karakter olan Bellamy’nin düşüncelerine hayran kaldım.

21. gün

“Biz arkadaştan daha öteydik, Lily sevdiğim tek kızdı. Seninle tanışana kadar.”

Yine söylemeden edemeyeceğim dizide ne kadar çok aksiyon varsa kitapta o kadar çok duygu yüklü sahneler var. İkisi olaylar bakımından zıt gidiyorlar.

the 100 yorum

“Dokunduğun her şeyi mahvediyorsun.”

Sonu ise neydi o öyle?! Büyük bir bomba patlattılar. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

the 100 alıntılar

“ Galiba tam olarak şöyle demişti ‘Ağabeyi olan bir kız var. Bir kardeşi olması harika ama öyle göz alıcı bir çekiciliği var ki, kimse ona doğrudan bakamıyor. Biraz fazla göz kamaştırıcı, sanki güneşe bakıyormuşsun gibi.’”

Şimdi gelelim kapağa. Go! ilk önce başka bir kapakla basmayı düşünmüştü ama okuyucularına kıyamayıp orijinal kapağa döndü. Çok beğendim kapağı. İlk kitabın iki baskısına da uyuyor bu sayede. Bu arada hep yazar çok güzel yazmış, akıcıydı falan diyorum ama çevirmenlere değinmediğimi fark ettim. Gayet güzel bir çeviriydi. Anlaşılırdı. Yazım hataları da gözüme çarpmadı. Tek sıkıntım yazılar biraz büyüktü. Genel anlamda mükemmel bir kitaptı.

the 100 alıntılar

“Eğer bir daha onu rahatsız ettiğinizi duyarsam, uzaya bırakılmış olmayı dilersiniz.”

Yazımı kısa tutuyorum bu sefer çünkü her ne kadar farklılıklarını anlatmak istesem de o kadar bomba şeyler var ki dizide olmayan heyecanı kaçsın istemiyorum. O yüzden bu kısa yorumla yazıma son veriyorum.


the 100 alıntılar

Sadece Kendimiz İçin Doğmadık. 


RELATED POSTS

2 yorum

  1. Selam blogunu takibe aldım , sen de benimkine göz atmak ister misin?
    http://dusesingunlugu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıyorum :) Gecikme için üzgünüm

      Sil