Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

6. Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turu 5.Gün - Gece Geçen Gemiler Kitap Yorumu

15:11 Keiradaisy 0 Comments Category : , , , , ,


Aşk huysuz bir adamın kalbini değiştirebilir mi? Kasvetler içinde bulunan zorlu bir aşk. Karlar arasında çıkan bir çiçek gibi hasta insanların toplandığı bir yerde, ölümün kol gezdiği bir yerde…

Bir yanda ödünç vermeyen, yaşamaya sadece söz verdiği için devam eden Huysuz Adam; diğer yanda gülümsemeyi 26 yılda anca öğrenen, eğlenmeyi değil çalışmayı seven küçük Berdardine…

Birbirine hiç benzemeyen iki kişinin aşkı bulmasını anlatan bu kitap yeri geldi mi kalbinizi ısıtacak, yeri geldi mi gözyaşlarınıza hakim olamamanızı sağlayacak.



- SPOILER -


Roman ilaçlar yerine hastalıkların doğal ortamla geçebileceğini düşünen zamanlarda, karlar içinde olan dağlık bir alanda yani doğayla iç içe olunan bir yerde geçiyor. Yani bütünüyle hasta bir grubu aynı yere tıkmışlar gibi, kasvetli bir hava var.Fleet Sokağının Şeytan Berberi’ni izlediniz mi ortam nasılda siyah beyaz aynen onun gibi.

Bunun yanında bu kasvetin içinde birbirlerini bulmuş iki insan var... Biri huysuz mu huysuz hayattan tüm ümidini kesmiş ve sadece söz verdiği için yaşayan bir adam, diğeri kendini sadece çalışmaya vermiş ama bir o kadar da sevecen bir kadın... Birbirine zıt iki kutup hayatta aşkı keşfedecekler ve ne yazık ki hüsnü de...

Huysuz Adam yani Robert Allitsen oradaki herkes gibi hasta olan biri. Ama kimseye bundan bahsetmiyor. O sadece annesi üzülmesin diye yaşamaya devam eden bir adam. Bir gün yanına bir kadın oturuyor ve nedense Huysuz Adam onunla konuşmaya başlıyor. Ne kadar atışsalar da hep yan yana olmaya başlıyorlar.

Bir süre sonra Huysuz Adam bu durumun ne olduğunu anlıyor. Aşk... İlk başta Bernardine'e bir mektup yazsa da  -duygulandığım yerlerden biri- yırtıp atıyor. En sonunda dayanamayıp kızın yanına gidiyor. Ona sevdiğini söyleyecek ama şimdi değil. Bir sonraki gün onunla konuşmak için söz alıyor ve çıkıyor. Sonra ne olduğunu söylemeyeceğim ama tahmin edenler olmuştur. Kitabın sonunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor çünkü bazen dayanamayıp spoilerlı kısımları okuyorum ve pişman oluyorum...


- SPOILER -

Kitapta o güzel alıntılar var ki…  Zaten Hilal en güzel olanları topladı ve size sundu. O yüzden direk teşekkür kısmına geçiyorum.

Benim kupa hastası olduğumu öğrenen Altın Bilek Yayınları bize bir sürpriz yapmış ve kitap kapağının basılı olduğunu bir kupa yollamış. Öğrenme kısmı şaka ama bu kupa hastası olduğum gerçeğini değiştirmiyor. Ne kadar sevindim anlatamam. Hemen vitrine koydum. Kullanamam çünkü. Çok düşünceliler, teşekkür ediyorum.


Bunun yanında kapak hakkında da ufak bir şey yazayım hemen. Kapak çok hoşuma gitti ne kadar ismiyle pek uyuşmasa da bir çekiciliği var. Yayınevlerinin orijinal kapak iyiyse öyle bırakması kötüyse de kendilerinin çok daha güzel bir kapakla kitabı sunmaları en sevdiğim özelliklerinden biri. Yalnız kitap bazı yerlerinde felsefeye giriyor haberiniz olsun. Yine de kitabı önerilerim arasına alıyorum.

RELATED POSTS

0 yorum