Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Kitap Yorumu: Karanlıkta Buldum Seni - A. Meredith Walters

18:36 Keiradaisy 2 Comments Category : , , , , , , , , ,

A.MEREDITH WALTERS


Herkese merhaba! Üstüme çay döküldükten ve soğuklardan dolayı üç gün kıvrandıktan sonra geri dönebildim sonunda. Karanlıkta Buldum Seni biteli dört gün kadar oluyor ama anca yorum yazabiliyorum.

... Nihayet kafamı kaldırdım ve hayatım boyunca gördüğüm en güzel kahverengi gözlere baktım. 
Yok artık! Kemanların çaldığını duyabiliyor, mutlu çizgi film tavşancıklarını görebiliyordum. Bir Disney filminin tam ortasındaydım. Çünkü bu çocuk aşırı yakışıklıydı.


Karanlıkta Buldum Seni, sıradan bir hayatı olan kasaba kızı Maggie ile Maggie’nin hayatına bomba gibi giren, sorunlu, yakışıklı, öfke patlamaları yaşayan Clayton’ın hayatını ele alıyor. Diğer kitaplardan farkı ise Clay’in gerçekten sorunları olması. Basit ergen sorunları değil ki kitaba ilk başlarken çok ergence demiştim. Bir ergen kitabı daha... Ve kitap ilerledikçe bu düşüncelerim değişti. Kitabın konusunu okumak için yada diğer alıntılara bakmak için kafanıza göre tıklayın :D

O uyuşturucuydu, ben de iflah olmaz bir bağımlı.

Yazarımız 10 sene boyunca sorunlu ve suistimal edilmiş çocuklar ve gençlerle danışmanlık yapmış. Edindiği deneyimleri de kitabında kullanmada çekinmemiş. Diğer yaptığı bir şey de ebeveynlerin çocuklara böyle bir şey başlarına gelseydi ne yapacaklarına dair bilgi vermesi.  Okurken her iki tarafı da düşündüm ve hak verdim.

“Sen bundan daha iyisini hak ediyorsun. Benden daha iyisini.”

Ama bu onlar adına üzülmememi sağlamadı. İkinci kitaba hemen ihtiyacım var hemen! Okurken içime oturduğu yetmiyormuş gibi kitabı bitirdiğimde ağlayasım geldi. Bildiğin her şeye lanet ettim.  Her şey çok olurundaydı. 17 yaşındaki bir kızın sorunları, tripleri... Yeri geldimi haklı olarak kendini savunması ve en önemlisi yeri geldiğinde hata yaptığını anlaması. En sonunda dayanamadığında ben bunları çekmek zorunda değilim tavırları kızı gözümde yükseltti. Bunun yanında Clay’e karşı büyük bir aşk besliyor ve onu sarasım geliyor. Sinem ile (o daha okumadan aşık oldu) beraber nasıl paylaşacağız onu bilemiyorum.

“Söz vermek kolaydır, ama verilen sözü tutmamak daha da kolaydır.”

Gelelim Go! Kitap’a. Go! Kitap yeni bir yayınevi olmasına rağmen hemen yükseldi . Bunun başarısının hem kaliteli basıma, hem güzel kitaplara ve de mıknatıslı kitaplara bağlıyorum. Kitap yazıları tam ayarında, hatasız yazımıyla bizi çekiyor zaten. Mıktanıslı kapak hoş durduğu gibi çantada sayfa kıvrılmalarını önlüyor. Okuması da kolay hiç merak etmeyin.  Son sayfaya mıknatıs kısmını koyabilir yada direk açıp okuyabilirsiniz.

“Kendini kaybolmuş gibi hissediyorsan, ben seni bulurum.”

Cümlelerime son verirken -uzun zamandır mektup yazmadığım fark ettim- Go! Kitap’ın bir an önce ikinci kitabı çıkarmasını istiyorum. Lütfen bizi çok bekletmeyin.

Bazen özür dilemenin yetmediğini öğrendim. Bazen gerçekten değişmek gerekiyormuş.

Yazının alıntıdan geçilmediğini biliyorum ama o kadar çok alıntı vardı ki. Kendimi bu kadarla avutuyorum.

En kusursuz anılar, unutması en acı verenlerdir.

RELATED POSTS

2 yorum

  1. Ah Clay ah, kalbim her zaman seni isteyecek... Ama simdi acik olalim adam ruh ikizim gibi, hayatimizda birbirimize ancak boyle uyariz.


    Sana yeniden gecmis olsun cancan bir an once gitsin bacaklarindaki yanik piiiif *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virmemmmm. Boşuna uğraşma :P
      Azcık bir şey kaldı :D Acımıyor bile artık.

      Sil