Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

13. GKK Blog Tur || Endgame - James Frey || Kitap Yorumu

22:07 Keiradaisy 0 Comments Category : , , , , , , , ,

endgame çağrı

12 kişi. Bedenen genç ama kadim bir geçmişten gelen 12 kişi. Biri öldüğünde onunla beraber ölecek milyonlar. Peki bunun okuyan kişi kim? O milyonlardan biri. Seyirci.

İyi ve kötüyüz.
Senin gibi.
Herkes gibi.

Bu 12 çocuğun amacı Son Kurtuluş Bulmacası’nı çözmek. Onlar ölümlü, onlar insan ve bu bulmacayı çözemezlerse hepsi ölecek.

Biz oyuncularız. Senin oyuncuların. Senin için oynuyoruz.
Gel, sen de bizimle oyna.
Dünyanın bütün insanları.
Endgame başladı.



Konu: On iki bin  yıl önce geldiler. İnsanlığı yaratıp kurallar koydular. Altına ihtiyaçları vardı ve onlar için ilk medeniyetleri inşa ettiler. İstedikleri şeyi aldıklarında  gittiler. Fakat gitmeden önce bir gün tekrar geri geleceklerini, o gün bir oyun oynayacağını söylediler. Bu oyun geleceğimizi belirleyecekti. Bu Endgame.

On binlerce yıl soylar gizli kaldı. İnsanlığın ilk on iki soyu. Her soyun hazırlanması gereken bir oyuncusu var. Kuşaktan kuşağa eğitildiler. Silah, diller, tarih, taktik, kılık değiştirme, suikast üzerine uzmanlaştılar. Oyuncular birlikteyken her şeydi: güçlü, nazik, acımasız, sadık, zeki, aptal, çirkin, arzulu, adi, dönek, güzel, hesapçı, tembel, hayat dolu, zayıf. İyi ve kötüler, Hepimiz gibi. Bu Endgame.

Oyun başladığında oyuncular üç anahtarı bulmalı. Bu anahtarlar dünyanın bir yerinde saklı. Anahtarı ilk bulan oyunu kazanır. Endgame: Çağrı birinci anahtar ile ilgili. Çağrı aynı zamanda bir bulmaca. Bulmacayı ilk çözen altınla ödüllendirilecek.
OYNA. HAYATTA KAL.
ÇÖZ. TÜM DÜNYA.

ENDGAME BAŞLADI.

endgame png


Kenarda bekler bekler sonra elinize alınca da kitabı bitirmeden bırakamazsınız ya... İşte Endgame tam olarak öyle. Niye daha önce başlamadım diye kendimi yedim. Azıcık Açlık Oyunları'nı andırsa da ondan oldukça farklı. Bir de sürekli Türkiye lafı geçiyor. Her kitapta ülkemiz hakkında bir şeyler söylenince sevinenlerdenim bende evet itiraf ediyorum.

Dünya’ya 12 Oyuncu için oyunun başladığını haber  vermek üzere 12 meteor düşüyor ve Endgame asırlar sonra resmi olarak başlıyor. Daha önce de söylediğim gibi bu 12 kişinin görevi bulmacayı çözmek, kazanmak ve soyunun hayatta kalmasını sağlamak. Kitap ilk bölümlerde karakterler hakkında daha detaylı bilgi ve Endgame’in nasıl başladığına dair bizi aydınlatıyor. İlk baştan itibaren aksiyonu bol ve heyecanlı bir kitap olduğunu anlıyorsunuz. Bu kitaba sadece puzzle gözüyle bakmak konuya hakaret olur. Gerçekten de çok heyecanlı, merak uyandırıcı bir konusu var. Bazı yerlerde de acaba bu bir şifremi diyerek 40 dakikanızı bulmacayı çözmeye harcayabiliyorsunuz.

12 kişi bulunuyor demiştim. Hepsi de anakarakter. Her bölümü farklı birinden dinliyoruz ama başka kitapların aksine hiç kafanızı karıştırmıyor. Herkesin konuşmaları, davranışları çok farklı. Kitaba akışkanlık katıyor bu durum, sıkmıyor hiç.
Aşk, sevgi, dostluk, ihanet, acı her şey mevcut kitapta. Hani elinize aldığınızda sadece çözmelik bir kitap olmadığını anlıyorsunuz. Üstelik kitabı öyle bir yerde bitirdiler ki 2016 bir an önce gelsin diyorum. Kesinlikle çarpıcı bir sondu.

Kitabı genel olarak değerlendirecek olursam kapağının oldukça hoş olduğunu söyleyebilirim. Sarı rengi genelde bana hastalığı çağrıştırır, ağzımda acı bir şurup tadı bırakır ama bu sefer öyle bir etkisi olmadı. Oldukça güzel ve sade. Endgame'in Sonoyun olarak çevrilmemesi de çok işime geldi açıkçası. İyi  düşünülmüş bir ayrıntı. Yurtdışında çıkan ciltli kitapları ne kadar kıskansam da bizimki de oldukça güzel olmuş.
Yazılar ne çok ufak ne de çok büyük karakterde. Bu da bir artı. Bazen o kadar küçük oluyor ki gözlerim acıyor yada tam tersi çok büyük yaptıkları için gereksiz bir kalınlık oluyor kitapta.

Endgame hakkında değerlendirmem işte böyle. Yazıyı (gereksiz) uzatsam da azcık bir yazı yazmanın  bu kitaba uymayacağını düşündüm. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Abartıldığı kadar var. Okuyun!


“Ne yapıyorsun?” diye hıçkırdı adam.
“Oynuyorum,”dedi Baitsakhan
“Ne? Neden?” diye sordu Levyeli.
Baitsakhan, bıçağı adamın boğazına dayayıp boynunu yavaşça kesti.
“Bunun adı Endgame,” dedi Baitsakhan. “Nedeni yok.”



RELATED POSTS

0 yorum