Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

The 100

23:01 Keiradaisy 5 Comments Category : , ,








                                                                                    The 101 pilot bölümüyle yayınlandı. Zaten beklediğim bir diziydi ve ilk bölümüyle kalbimi çaldı. 




Nükleer savaştan sonra Dünya yaşanamayacak bir hale gelmiştir. Bu yüzden kurtulanlar artık uzayda, uzay gemilerinde (daha güzel bir terim bulamadım, belki uzay konutları?) yaşamaktadırlar. 18 yaşından büyük tutuklular anında infaz edilmekte, 18 yaş altı ise reşit olduktan sonra öldürülmektedirler. 



Dizinin kahramanlarından Clarke 18 yaşını doldurmasına aylar olduğu halde hücresinden çıkartılır. İlk başta infaz edileceğini düşünürken aslında olayların çok farklı olduğunu öğrenir. 18 yaşının altındaki 100 kişi, 97 yıl sonra Dünya'ya yollanacaktır. 
Yolculukları ardından önce yanlış yere inen Clarke ve yeni dostları, diğer sorumsuz kişilerin aksine yiyecek bulmak için gitmeleri gereken noktaya gide dursun, aslında yalnız olmadıklarını keşfedeceklerdir.

-spoiler-

Tutukluların Dünya'ya yollanma sebebi. Uzay konutlarının artık yetemeyecek duruma gelmesi. 100 kişiyi Dünya'ya yollamak onların bir ay daha yaşaması demek...
Ananda şimdi ölecek dediğim zamanda birinin ölmesi hoş olmuyor. Tabii ki Dünya'da yaşayan başkaları var. Bunu dizinin sonunda kesin olarak anlıyoruz. Diğer yandan radyasyonun etkileri de görünmekte. Gece parıldayan ormanlar, insan yiyen yılanlar ve çift kafalı geyikler buna örnek verilebilir.

-spoiler-

Dizi anında izlenecekler listeme eklendi. İkinci bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Çok kaliteli müziklere de sahip. Dizinin başlarında çalan Radioactive bildiğin dizi için yazılmış.



 Aşağıda diziden resimler bulabilirsiniz.










RELATED POSTS

5 yorum

  1. tam benlik gibi duruyor dizi,teşekkürler, ilk bölüm mü yayınlandı sadece?

    YanıtlaSil
  2. nereden izlediniz acaba? bulamadım nette

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sadece ilk bölüm yayınlandı :) harika-dizi.net - te bulunması lazım :)

      Sil
  3. O suyun altından gelen.. O.o Huvv.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O.O Çok ilginçti gerçekten. Daha neler çıkacak kim bilir :D

      Sil