Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Agents of S.H.I.E.L.D

01:00 Keiradaisy 0 Comments Category : , ,






Adamlar yaptı mı yapıyorlar... Gerçekten de birileri bu diziye baya para dökmüş. Para döktüğü halde güzel olmayan diziler olmasına rağmen bu gayet başarılı bir yapım. Bildiğin film tadında izleyebileceğiniz bir dizi. Öncelikle tavsiyem önce marvel filmlerini izlemeniz. Böylece konuya daha hakim olabilirsiniz.
Uzun zamandır yazı yazmadığımı fark edince bari kenarda bıraktıklarımı yayınlayayım dedim. Yazacak yazı bulamamaktan değil de benimki hep üşengeçlikten işte... Ama bir bakımdan da iyi olmuş. Bu yazıyı ilk bölümü izledikten sonra yazmıştım. Tabii şimdi son durumları eklemeden duramadım.
 Gelelim konuya
Ajan Phil Coulson, The Avengers'taki rolünden sonra Agents of S.H.I.E.L.D'le geri dönüyor ki benim çok sevdiğim ve son Avengers filminde olanlardan sonra üzüldüğüm bir karakter. Phil kendisine küçük bir eğitimli ajan ekibi kuruyor ve onlarla henüz sınıflandırılmamış olayları çözmeye başlıyor. Ekipte zeki bilim adamları Ajan Leo Fitz ile Ajan Jemma Simmons, pilot ve dövüşmekte üstüne olmayan ve bazen ne kadar sinir olsam da aslında haklı gerekçeleri olan Ajan Melinda May, dövüş ve casusluk konusunda uzman Ajan Grant Ward yer alıyor. Daha sonra aralarına katılan  sivil bilgisayar hackerı Skye'ı da unutmamak lazım. Yani anlayacağınız hiçbirinin özel bir gücü olmamasına rağmen oldukça güçlü ve olayları çözmekte usta olan ajanların gözünden anlatılıyor dizi.

Ad


-spoiler-

Öncelikle filmde Coulson'ın ölmesi beni çok üzmüştü. Dizide yeniden olacağını duyunca dedim acaba bağlantılı değil mi diye ama oldukça bağlantılı çıktı. Hatta bu olaylarda yer alıyor. Yani dediğim gibi önce filmi izlemek daha mantıklı. Daha sonradan ne olduğu ortaya çıkıyor.


Tamam merak edenlere spoiler verelim şimdi. Öncelikle Skye'ın Shield ekibine girmesinin nedenlerinden biri ailesini aramasıymış. Kendisini terk ettiklerini düşünsede olay çok farklı. Aslında Skye sınıflandırılmamışlardan. Çok büyük  spoiler oldu bu. Tabii daha ne olduğu ortaya çıkmadı orası ayrı konu.
Üzüldüğüm sahnelerden biri Coulson'ın nasıl hayata geri döndürüldüğü ile ilgili olandı. Tahiti'ye tatile gittiğini sanan Coulson aslında günlerce ölü kalmış. İnsanlık dışı yöntemlerle onu geri getirmişler. Yan etkileri umarım olmaz.

-spoiler-


 Stan Lee bence inanılmaz bir adam. Yine her zamanki gibi sahnelerden birinde beliriyor. Dikkat etmediyseniz her marvel filminde, dizisinde hatta çizgi filminde onu görebilirsiniz.
Kesinlikle tavsiye ederim. İlk başlarda sıkılırsanız da izlemeye devam edin. Eminim ilk zamanlarda sevmeseniz bile gittikçe güzelleşiyor.

















RELATED POSTS

0 yorum