Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Karantina - Lex Thomas || Kitap Yorumu

20:10 Keiradaisy 2 Comments Category : , , , ,



Merhaba canlar! Umarım yaz tatiliniz iyi geçmiştir. Ben Kpss derdine girdim, kitap okuyamadım hiç. Şu anda çalışıyor musun derseniz, hayır çalışmıyorum. Üstüne kitap da okumuyorum. Fenalardayım yani. Tatilin sonunda size bir sürpriz yapalım dedik.  Beni bu bunalımdan kurtaracak bir tur kitabıyla geri döndük. Okul başlamasıyla birlikte eminim çoğunuz berbat bir dönemin geçeceğini düşünüyorsunuzdur. Okul kadar sıkıcı bir şey olmasa da emin olun o zamanlarınızı çok özleyeceksiniz. En azından dua edin okulun ilk gününde kitabımızdaki gibi karantinaya alınmıyorsunuz.

Kötü niyetli bazı adamların ürettiği bir virüs nedeniyle okulun karantina altına alınmasını uygun görüyorlar. İlk başta amaç yayılmasını önlemek için olsa da bu hiçbir işe yaramıyor ve kısa sürede tüm okul bu virüsü kapıyor. Okuldaki tüm öğrenciler virüsü kaptıkları anda saçlarının  dökülmesiyle şok olsalar da en büyük darbeyi yetişkinler alıyor. Ergenlik çağındaki kişilere bulaşan bu virüs yetişkinlerde öldürücü etki yapıyor. Sanki zehir solumuşlar gibi oracıkta ölüyorlar. Ergenlerimiz ise tekrardan çıkan ama renklerini kaybeden saçlarıyla kalıyorlar.

Siyah bir kargo helikopteri gökyüzünü kapadı ve devasa kargosunu açıklıktan aşağı indirdi. Paletler dolusu gıda, su ve erzak bir otobüs büyüklüğündeki tek parçalık kargoda toplanmıştı.
David, lisenin bu kadar zor olacağını aklının ucundan bile geçirmemişti.

Bu virüs nedeniyle kimse okula giremezken , haliyle çıkan da olamıyor. Öğrenciler orada unutulduklarını düşünmeye başlamışlarken gelen helikopter ile yeniden umutlanıyorlar. İki haftada bir erzak ve gıda yardımı başlıyor ama bunun neticesi ile çatışmalar ve gruplaşmalar başlıyor. Yeni oluşan gruplar, herkesin üstünde olan kimsenin sevmediği halde karşı gelemediği “Takım” ve bir gruba bile giremeyen Kırıntılar...

Tüm bunların ortasında da David ve kardeşi Will var. David eskiden okulun popüler çocuğu, takım kaptanı iken annesinin ölümünden sonra düşüşe uğramış bir çocuk. Herkesten kendini uzaklaştırdığı gibi bir de sevgilisinin onu aldattığını öğreniyor ve silkelenip kendine gelmeye çalışıyor. Tam istediğini elde edemeyip üstüne de kavga çıkarınca bir anda okulun sevilmeyen çocuğu oluyor. Eski takım oyuncularının hepsinin bir anda ona ters düşmesi çok insafsızca geldi bana. Yerine geçen takım kaptanının nasıl biri olduğunu bilip nasıl karşı gelemezler anlayamadım. Her neyse herkesi karşısına almışken bir de bu karantina olayı çıkıyor karşısına. Üstüne epilepsi hastası olan kardeşi Will ile uğraşmak zorunda David. Ergenliğin verdiği gereksiz sinir krizlerinden mi bilmem, Will’e baya sinir oldum ben. Sırf istediği kız ona bakmıyor diye abisine bir tavırlar bir asilikler. Başınıza o kadar şey gelmiş bir dur, bir düşün ama değil mi. Eminim okuduğunuzda bana hak vereceksiniz.

David, “Markette çalışan biriyle birlikte olamayacak kadar özel misin sen?” dedi.
“Bir ezikle sevgili olamayacak kadar özelim.”

Gelelim kapak yorumuna. Kitabın kapağını incelediğinizde hayalinizde oluşan o okul imajına çok uyuyor. Kapana kısılmış öğrencilerin orayı nasıl bu hale getirdiğinizi gözünüzün önüne getirebiliyorsunuz. Karantina altındaki sarı renk de her bölümün başında rastlayacağımız biyolojik tehlike simgesiyle uyumlu halde. (Bu şekli her gördüğümde derste tahtaya çizmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Ne kadar kolay gözükse de çok zorlanmıştım bee) Pegasus kitaplarından birkaç tanesini okumuşsanız zaten yazı stilini biliyorsunuzdur. Gözü yormayacak şekilde biraz büyük. Çeviri her zamanki gibi akıcı ve güzel. Fazla betimlemeye yer verilmemiş. Biraz daha olsaydı o karanlık atmosferi daha iyi anlatabileceğine inanıyorum. Hangi ortamda öğretmenlerin cesetleri öğrenci dolaplarında saklanabilir ki? Düşüncesi bile ürkütücü.
Uzun süreden sonra yorum girmenin üşengeçliğiyle yazımı burada noktalıyorum. Distopya severlerin beğeneceğini düşündüğüm ve okumanızı tavsiye edeceğim bir kitap. Unutmadan eğer kitabı kazanan şanslı kişilerden biri olmak istiyorsanız turumuzun face sayfasına yada instagram sayfamıza bakabilirsiniz. Hepinizi öptüm kocaman!



karantina kitap yorumKarantina: Yalnızlar                                                                 
Orijinal Adı: Quarantine The Loners
Yazar: Lex Thomas
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 398
Çevirmen: Burak Eren

Arka Kapak;
Mezun ol… ya da olmaya çalışırken öl.
Erzak dolu paletler düşmeye başladı. Yere çarptıklarında parçalanıyor, içerisindekiler etrafa saçılıyordu. Helikopter geri çekilirken görünmeyen bir mekanizma gri kubbedeki açıklığı kapadı. Etraftaki çocuklar dizildikleri okul duvarından fırlayıp dört bir yana dağılmış paketlere atıldılar. Çocuklar, David'in etrafında erzakları elde etmek için boğuşuyor, birbirlerini tekmeliyor, tırmalıyordu. David, lisenin bu kadar zor olacağını aklının ucundan bile geçirmemişti.
McKinley Lisesi'nde olağan bir gündür, ta ki devasa bir patlama okulu sarsana kadar. David Thorpe, İngilizce öğretmenini güvenli bir yere taşımaya çalışır fakat adam gözlerinin önünde ölür. Ve bu sadece başlangıçtır. Bir yıl geçmiş, Mckinley Lisesi karmaşaya sürüklenmiştir. Tüm öğrenciler, onları yetişkinlere karşı ölümcül hale getiren bir virüs kapmıştır. Ordu okulu karantinaya almış, öğretmenlerin hepsi ölmüştür. Öğrencilerin gruplara ayrıldığı bu düzende grupsuz kalmak, ölmek demektir. David'in ise grubu yoktur ve tüm okula karşı yanında sadece kardeşi Will vardır...


RELATED POSTS

2 yorum

  1. Merhaba ;

    Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Çok faydalı içerikler paylaşıyorsunuz. Bloğunuz'dan para kazanmak için %50 Komisyon ile İnstaKitap Setine Satış Ortağı Olabileceğinizi Biliyor Musunuz ? https://goo.gl/iLiflK

    İnstakitap İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
    Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde. Sitemize gelen 100 ziyaretçiden 1'i sipariş veriyor.

    Sizi de satış ortaklarımız arasında görmekten memnuniyet duyarız.

    YanıtlaSil
  2. Yorum güzel ama bir şey soracağım. Kitapta kız sürekli bir eşyayı elinde tutuyordu, neydi?

    YanıtlaSil