Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Once Upon a Time in Wonderland

19:41 Keiradaisy 0 Comments Category :


   "Geç kaldık! Geç kaldık! Alice'in bize ihtiyacı var." Sanırım tavşanlara ilgim Alice'teki saatli konuşan tavşandan geliyor. Alice Harikalar Diyarında ile ilgili bir sürü film, kitap hatta manga bile çıktı. Şimdi sıra dizisinde.







    Once Upon a Time'dan sonra Once Upon a Time in Wonderland yeni yayın dönemine başladı. Adından da anlaşıldığı gibi dizi Wonderland'te geçiyor ve ana kahramanımız da Alice. Konuya bakacak olursak Alice bir tavşan deliğinden giriyor ve kendini Wonderland'te buluyor. Görünmez bir kedi, nargile içen bir tırtıl ve katil bir Kraliçe Alice’in  macerasında karşılaştığı şeylerden bazıları. Tabi bu sorunlu kız böyle bir şey anlattığı için, deli olduğu düşünülüyor ve akıl hastanesine kapatılıyor (Bu kısmı biraz Alice Madness Return'a benzettim.Hala oynamadıysanız kesinlikle bir bakın derim). Alice'in doktorları ise ona her şeyi unutmasını sağlayacak bir tedavi öneriyor. Alice tabii ki bunu kabul ediyor çünkü aşık olduğu ama sonsuza kadar kaybettiği yakışıklı cin Cyrus'un (Peter Gadiot) acısını unutmak istiyor. Alice Wonderland'in gerçek olduğunu biliyor,tek istediği acısını unutmak. Tedavi zamanı geldiğinde Kupa Valesi -Knave of Hearts- (Michael Socha) ve durdurulamaz Beyaz Tavşan (John Lithgow) tam zamanında onu içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya gelir. Alice ilk başta karşı çıksa da Cyrus'un yaşadığını öğrendiği anda koşa koşa tavşan deliğine girip Wonderland'in yolunu tutuyorlar.


    Öncelikle dizinin Once Upon a Time ile bağlantılı olacağını düşünüyorum çünkü ilk bölüm bize bazı ipuçlarını vermeye başladı. Dizinin başında gördüğümüz kasaba ve Jennifer Morrison'un sarı VW Beetle'sı (Vosvos'u?) gözümüze çarpıyor. Bağlantılı olmasını isterim açıkcası. Özellikle Mad Hatter'ın gelmesini... En sevdiğim karakterlerden biri kendisi.

Dizinin ilk 
bölümü hoşuma gitti. Tatlı delisi biri olarak marşmelov gölü 'keşke bende orada olsam da biraz otlanabilsem' isteği uyandırdı. Dizide bazı abartmalar dikkatimi çekti. Mesela Alice'imiz fındık gibi adamların boynunu kırdı... Üzüldüğüm bir konu da Wonderland'ın kötülüklerine dayanamayan ve aç kalan Chester'ın değişmiş olması. Nerede bizim çizgili sevimli kedimiz?   

                                    Hala izlemeyenler için fragman: 


RELATED POSTS

0 yorum